Søtpotet pannekaker godkjent av morfar

Som dere sikkert har fått med dere, så har jeg en elsk på søtpoteter. Pannekaker har vært en slager i mange måneder nå og til og med min morfar satte pris på å få søtpotet pannekaker servert når jeg var og besøkte mormor & morfar i Nord- Norge i sommer. De er herved over gjennomsnittet gode når de var godkjente av en norlending «godt oppi åra» som er fostra opp på fisk og forventer at det er fisk som blir servert til middag.

Derfor er det på tide å dele oppskriften så flere kan få laget disse sunne og smaksfulle pannekakene:
24og søtpotet – kokes og moses
1 banan
3 egg
40g rismel eller bokhvetemel
40g havremel
1 ts Kardemomme
Litt salt
1ts bakepulver
100g smelta smør (uten melk for min del)
1/2 boks koksmelk (vanlig, ikke lett)

Søtning kan brukes, men for min del blir det søtt nok med bananen oppi.

– Tilsett mere mel hvis røren ikke blir tykk nok

– Mos alt sammen og stek de ved middels varme. Viktig å være litt tålmodig da de fort går i stykker hvis du snur de for raskt.

Legg igjen en kommentar