Coach Mette Ulseth

Mette har jobbet i treningsbransjen siden 2006 og startet da opp som veileder i Elixia. Siden den gang har Mette jobbet som mellomleder på ulike treningssentere, på rehabiliteringssenter, i kosttilskudd butikk samt vært kosthold og aktivitetsleder for EMA i kommunen. Ved siden av alt dette har hun jobbet som online coach. I 2015 startet hun opp Vitality & Health.

Mette har en bachelor i Fysisk aktivitet & helse og har studert grunnstudium i medisin. Ved siden av sin soneterapi utdannelse er hun i tillegg utdannet hud & kroppsterapeut og underviser i Dermatologi, Massasje, Treningsveiledning etc. på Hudpleieakademiet.

Som coach jobber Mette både med atleter innenfor ulike idrettsgrener og mannen i gata. Mette tilrettelegger og tilpasser opplegget ditt ut ifra dine mål, forutsetninger og i forhold til den jobben du er villig til å legge ned. Det er viktig for Mette at målet ditt står i forhold til den innsatsen du ønsker å legge ned og Mette vet hva som kreves for å bli den aller beste.

Livsstilsendring, vektnedgang, muskelbygging og kosthold tilpasset ulike livsstilssykdommer (hjerte-kar, diabetes 2, fedme, pcos) er Mettes styrke når hun jobber med sine kunder.

Mette ønsker å være et sunt forbilde som ikke er fanatisk og streber etter en lavest mulig fettprosent året rundt. Hun ønsker treningsglede, progresjon, mestring, utfordringer, sunne verdier og holdninger når det kommer til kosthold, trening, hvile og søvn og er opptatt av å formidle dette ut til sine kunder.

Mette er opptatt av alle x-faktorene vi har i livet og på bakgrunn av dette er det viktig at treningsmengde og kosthold tilpasses dette. Vi er alle ulike og har ulik hverdag, derfor vil ikke det som passer for andre nødvendigvis passe for deg. Derfor skreddersyr hun alltid sine opplegg slik at det skal være gjennomførbart for din livsstil og hverdag.

Kurs:
Kurs i flerkulturell forståelse
Forebygging og håndtering av konflikter for EMA, UDI kurs
Basiskurs for nyansatte ved Statlig Mottak EMA
Psykisk helse for EMA, UDI kurs
Kettlebells sertifisering
TRX sertifisering, dagskurs, Oslo
Fagdager Norsk Fysioterapeutsforbund 
Treningstrender Move Drammen
”Broen mellom fysisk aktivitet og folkehelse” NIH
Inspirasjonskveld med foredrag fra Torleif Lundqvist
Styrke Convention 
Livssstilskongressen

FITNESS

Mette har holdt på med idrett hele livet, og startet å trene målrettet mot fitness i 2008.

Mette har prøvd ut ulike dietter på veien mot målet, deltatt i mange konkurranser både i Norge og utlandet, men det var først våren 2013 at alt klaffet. Hele pakken stemte den våren og hun stakk av med 6 gull medaljer der hun også ble Eurpamester i Bodyfitness og fikk sitt proffkort.

I 2014 debuterte Mette som proff i NPC, men valgte våren 2018 å gå over til Elite Pro da hun følte at størrelsen på Bodyfitness passet henne bedre der.

Mette startet Team Vitality i 2015 og har også før den tid coachet en rekke utøvere mot scenen.  Hun er opptatt av å ta godt vare på sine utøvere, og det er viktig for henne at athletene hun coacher er lojale, dedikerte og brenner for sporten. Hun liker å coache utøvere over tid og foretrekker derfor å coache utøvere som tar offseason like seriøst som onseason, siden det er under offseason at grunnmuren blir til.  Mette vet at det kreves hard jobbing året rundt for å bli best og stå på toppen av pallen.


Mettes meritter:

IFBB Elite Pro Bodyfitness:
3. plass Napflio, 2018, Hellas
5. plass Slovakia Pro, 2018, Slovakia

IFBB Pro Figure:
Mozolani Pro Classic, 2014,Slovakia
Bodypower Pro, 2014, Birmingham

IFBB Amatør:
1.plass EM Spania, 2013
2.plass Overall, EM Spania, 2013
1.plass Oslo Grand Prix, 2013
1.plass Overall, Oslo Grand Prix, 2013
1.plass Fredrikstad Open, 2013
1.plass Overall, Fredrikstad Open, 2013
1.plass Loaded Cup, 2013
4.plass Overall, Loaded Cup, 2013
3.plass Oslo Grand Prix, 2011
1.plass Battle of Scandinavia, 2011
4.plass Oslo Grand Prix, 2010
2.plass Sandefjord Open, 2010